Madonna – The confessions tour

Har precis kollat på dvd-versionen av Madonnas konsert från The confessions tour. Det är by far den absolut bästa konsert jag sett på dvd någonsin. Troligen är det även en av de bästa konserter jag sett totalt, livekonserter inräknade.

Madonna använder en enorm scen som hela tiden byter skepnad. Det är ridsadlar, burar, stora byggnadsställningar, jättekors och folk som hela tiden försvinner ner i golvet på ett snyggt sätt. Dansarna är helt fantastiska och det är precis som Madonna säger i mitten på konserten då hon tackar alla som gör showen möjlig – dansarna upphäver gravitationslagarna. De hoppar, flyger och hänger i luften med sån energi att man inte skulle hinna uppfatta allt om det inte vore för den snygga inblandningen av slow motion på dvdn.

Låtarna framförs nästan uteslutande i helt nya versioner som är anpassade till showen. Det är tuffare, hårdare och mer dansorienterat. Mer elektroniskt sound som är precis rätt. Versionen av Like a virgin skulle jag vilja ha som singel. Ljuset är även det en fantastisk upplevelse och det märks att det här är en show där något inget lämnas åt slumpen.

Det fina med dvdn är att de inte bara filmat showen rakt av utan att själva dvdn är en del av själva showen. Det är videoklipp, grafik, slow motion och mycket annat. Tack för det Jonas Åkerlund!

Lite videoklipp från dvdn:
» Like a virgin
» Music i en supercool 70-talsversion mixad med Thre Trammps låt Disco inferno
» Hung up där dansarna flyger ut i publiken och dansar runt i arenan

Observera att dessa klipp verkligen inte gör dvdn rättvisa. Mitt tips är att skaffa dvdn och sen kolla på den på stor tv med hemmabiosystem.

2 thoughts on “Madonna – The confessions tour”

  1. Har nu kollat in DVD:n, helt suverän, bäst var Hung Up.
    Tack för länken.

Comments are closed.