Besök på Raw igen

I går kväll var jag på Mårten Anderssons komediklubb Raw igen. Den här gången var det Petra Mede, Henrik Schyffert och Johan Glans som var de inhemska bidragen och den utländska gästen var Dave Fulton (från USA, bosatt i London).

Grejen med Raw är ju att det ska vara råare, tuffare och inga gränser. Dave Fulton levererade tyvärr inte alls som förväntat och det kan nog delvis bero på att han är van att bli häcklad av publiken. I England är det tydligen standard att publiken käftar emot och det tänder då komikern extra mycket. I går kväll satt publiken snällt och skrattade, men ingen käftade. Vi snackade med Mårten efteråt och han tyckte nog också att Dave inte levererade som förväntat. Han ska tydligen vara mycket vassare en bra dag med en häcklande publik.

Johan Glans levererade ett bra set men var inte speciellt rå tycker jag. Henrik Schyffert lyfte däremot enormt när han fick köra de lite hårdare grejerna. Otroligt mycket vassare än de gånger jag sett honom tidigare (senast på Norra Brunn) och då har tidigare gånger inte varit i närheten av dåliga. Helt klart sveriges vassaste ståuppkomiker just nu.

I Schyfferts blogg kan man läsa att han verkligen gillar att köra på Raw. Ömsesidigt gillande alltså.

En kväll på Raw

» Update: Bilder från kvällen finns här