Film: Nina Frisk

Såg Maria Bloms nya film Nina Frisk i går kväll. Den visade sig vara minst lika bra som hennes tidigare film Masjävlar. Det vill säga en härlig film om livet, kärlek, känslor och familjen – fast helt annorlunda.

Sofia Helin är lysande i huvudrollen som den lätt störda flygvärdinna Nina. Ninas mamma Jill spelas av Gunilla Nyroos och hon gör en riktigt störd mammaroll som man fick rysningar av. Hemsk person, hemskt bra spelat. Det var massor av Stockholmsbilder i filmen och sånt får alltid mig att gilla en film lite extra. I det här fallet var det dessutom sommarbilder så nu längtar jag massor till sommaren i Stockholm.

Betyg 3,5.

3 thoughts on “Film: Nina Frisk”

  1. Kul. Jag tänker dock på något relaterat men i sammanhanget helt annan sak…

  2. Tycker att det var en MYCKET tunn film …tyvärr för jag gillar Maria Blom!

  3. Nej, denna var mkt tunnar i mina ögon än Masjävlar. Dock fina sommarbilder från Sthlm (där håller jag med dig) och ganska bra skådespeleri (dock ojämnt). FIlmen känns rumphuggen och skulle gärna fått vara 15 minuter längre.

    En svag 3:a

Comments are closed.