Svenska fotografer prisade

Martin von Krogh (just nu på uppdrag i Irak – läs bloggen!) gjorde mig uppmärksam på att en av de stora internationella fototävlingarna, World Press Photo of the Year, precis har avgjorts och två svenska fotografer belönades.

Magnus Wennman, Aftonbladet, kom på andra plats i kategorin “Arts and Entertainment, stories” med sina bilder från “Miss Senior Sweetheart Pageant of America”.
» Se bilderna här

Per-Anders Pettersson, Getty Images, kom på tredje plats i kategorin “Contemporary Issues, singles” med en bild från Kinshasa som han tog för Stern.
» Se bilden här

Mycket kul att svenska fotografer belönas internationellt. Den 9 mars är det dags för den svenska fototävlingen Årets bild där både Martin och Magnus är nominerade.

Kolla gärna på de övriga vinnarna i World Press Photo of the Year. Det är mycket krigsbilder som är väldigt starka. En av mina favoriter är Nina Bermans bild för Peolpe som föreställer en sårad amerikansk soldat som återvänt från Irak för att gifta sig.
» Se bilden här

» Galleri med alla vinnare

3 thoughts on “Svenska fotografer prisade”

  1. Sugen på att prisa dina bilder från bröllopet. Lägg upp några till allmän beskådan.

  2. Innan veckan är slut finns några uppe, det lovar jag. Dock är det inte mindre än 850 bilder att gå igenom, välja ut och redigera. Segt.

Comments are closed.