Studio 60 on the Sunset strip

Höstens nya amerikanska tv-serier har väl inte riktigt gett oss de där riktiga guldkornen som man hoppas på inför varje ny tv-säsong. Många verkade bra på förhand men höll inte riktigt måttet fullt ut. Många har också lagts ner väldigt snabbt när de inte hittat sin publik. Amerikanarna är ju lite knäppa som fimpar serier hej vilt när de inte når upp till förväntad publik efter bara några få avsnitt.

Den serie jag hade störst förväntningar på visar sig också vara den som höll bäst. Kanske inte publikmässigt, men kvalitetsmässigt. NBCs Studio 60 on the Sunset strip är en helt fantastisk kvalitets-serie som när den är som bäst, lätt spöar alla andra nya serier. Det är Aaron Sorkin (Sports night och West wing (Vita huset)) som återigen levererar högkvalitativt manus, lysande dialog och en story som har många olika vinklar och sidostorys. Påminner så klart en del om Sports night eftersom den utspelar sig bakom kulisserna på en tv-show, så gillar man S60 bör man kolla på SN och tvärt om.

Har ni inte börjat se Studio 60 ännu så rekommenderar jag er att genast börja! Jag såg det elfte avsnittet nu i kväll och det var lysande.

» NBCs sida om Studio 60 on the Sunset strip