Att blogga via mobilen

Här kommer ett tips till alla er som bloggar med hjälp av Blogger. Det har tidigare varit omöjligt att blogga via mobilen (via mail) om man ville ha med en bild i inlägget. Blogger kunde helt enkelt inte ta emot bilden så det blev bara text i inlägget. Lösningen för mig har varit att skicka bilder till min moblog och text till vanliga bloggen.

Nu finns minst två lösningar på detta problem. Det ena sättet är att skaffa en SonyEricsson k800i och använda den inbyggda Blogger-funktionen. Då kommer både text och bild med. I den k800i jag har använt i några veckor nu funkar tyvärr inte funktionen som önskat så jag använder från och med nu en lösning som geniet Manne upplyste mig om. Man skaffar helt enkelt ett Flickr-konto (borde alla ha – det är gratis) som man sen ställer in så att man kan skicka in bilder via mail. Sen anger man sina bloggdetaljer och att bilder som mailas in även skall postas i bloggen. Tada! Nu kan man maila in inlägg till Blogger-bloggen som innehåller både text och bild. Som bonus hamnar bilden även på Flicker-sidan (här är min sida hos Flickr).

6 thoughts on “Att blogga via mobilen”

  1. Hej. Har oxå kommit på den lösningen men ibland funkar det inte. Bilderna och texten kommer till Flickr men sänds inte vidare ibland. Vet inte vad det beror på. För stor bild? åäö? Skumt. Har du märkt det oxå?

  2. Provade den lösningen idag… men det dyker aldrig upp några bilder på varken Flickr eller bloggen… :(
    Nån som vet nåt om problemet?

  3. Visste inte ens om att man kunde köra blogger i K800i. Testade idag och det fungerar ju hur bra som helst.

    Verkar dock finnas begränsning i att man bara kan skicka en bild i taget (spelar ingen större roll i o f s) samt att man inte kan enbart textblogga (konstigt?!?!).

    Som vanligt går det inte heller att skicka in en video till Blogger. Tycker det borde fixas så att det går!!!

Comments are closed.