Skivbolag är som skivbolag alltid varit

Ingen kommer väl bli förvånad över den här lilla berättelsen om ett skivbolag.

Förra veckan skrev jag om sångerskan Linda Sundblad som har solomaterial på gång. Låten “O father” spelades i radion och fanns snart på nätet. Jag skrev ett inlägg i bloggen där jag hyllade låten och även tillhandahöll en länk till en sida där man kunde lyssna på låten och ladda ner den.

Den länken har jag i dag tagit bort.

Ett visst skivbolags högsta chef ringde min arbetsgivare och var visst inte helt nöjd med länken. Mycket märkligt beteende tycker jag. Att ringa min arbetsgivare alltså. Men jag är inte förvånad att skivbolaget tog den långa och krångliga vägen. Hade de kontaktat mig så hade min arbetsgivare fått ägna sin tid åt betydligt vettigare saker.

För sakens skull vill jag klargöra ett par saker.

1. Detta är min PRIVATA blogg och den har ABSOLUT INGENTING med min arbetsgivare att göra.

2. Eventuella åsikter om vad som skrivs här skall därför INTE tas med min arbetsgivare eller andra uppdragsgivare. Hör av er till mig istället (mail eller kommentar går utmärkt och vill man prata så står mitt telefonnummer högst upp till höger).

3. Länken som tidigare fanns här ledde till en sida (zshare.net) som INTE ligger på min server och därmed INTE är mitt ansvar.

Nu tog jag bort länken för att min chef Tobbe är en hyvens kille och han ska inte behöva ha surt skivbolagsfolk i örat på grund av mig.

Ni som inte hann ladda ner låten får antingen ge er till tåls eller ladda ner den på annat håll. Jag är helt säker på att det inte är något problem att hitta låten på egen hand utan min länkhjälp.

Som sagt, ingen är väl förvånad över skivbolagens fasoner? Jaga en liten låt i en liten blogg som (helt lagligt) drivs av en liten kille i ett litet land. Suck.

Varför inte se länken som gratis reklam? Jag tror de flesta som läste mitt inlägg blev sugna på att höra låten och 85 personer har hittills laddat ner den. Nu får alla istället veta att skivbolaget är pajaser som inte ens kan hantera en sån här liten grej på ett smidigt sätt. Nej, det är högsta hönset som ska ringa näst högsta hönset på ett annat bolag och så ska den anställde tas i örat.

Inte konstigt att folk slutar köpa skivor.