TV-säsongen har börjat

Nu har många av de amerikanska tv-serierna startat och det är dags att börja följa dem igen. Har precis sett klart säsong ett av Weeds och sen sett de två första av säsong tv. Serien är fullkomligt lysande! Dialogen är askul och man garvar en hel del.

TV3 har ju kört hårt med säsongsstarten av Prison break, men de bara ljuger. Det avsnitt de visade nu i veckan var inte alls säsongsstarten av säsong två utan ett avsnitt från slutet på säsong ett. Säsong två hade nämligen premiär i USA den här veckan och TV3 ligger flera veckor efter. Men vem bryr sig om TV3, ingen vettig människa ser väl tv-serier på tv ändå?

Säsong tre av Grey’s anatomy har inte premiär förrän den 21 september och det är jättebra eftersom jag inte sett klart säsong två ännu.

Under sommaren har jag sett alla avsnitt av serien Sports night. Den gick under två säsonger mellan 1998 och 2000 och handlar om livet på en sportredaktion som sänder ett dagligt sportnyhetsprogram i en tv-kanal. Sports night skapades av Aaron Sorkin som senare skapade klassikern Vita huset.

TV.com beskriver SN som “Smart, fast-paced, witty and featuring a fine ensemble cast” och jag kan absolut hålla med. Den är riktigt bra och kul trots att den har 7-8 år på nacken. Ett par av skådisarna har vi senare sett i ledande roller i Six feet under, Vita huset och Desperate housewives.

Sports night har mycket gemensamt med en ny serie som börjar sändas den 1 september, Studio 60 on the Sunset strip.

Båda är skapade av Aaron Sorkin och båda utspelar sig bakom kulisserna på ett tv-program. Studio 60 handlar om en stor humorshow av samma typ som SNL. Jag har sett pilotavsnittet och har mycket stora förhoppningar på att detta ska vara höstens bästa nya serie. Mycket lovande både när det gäller manus och skådisar. Bland huvudrollsinnehavarna kan nämnas Amanda Peet (älskling), Matthew Perry (Vänner) och Bradley Whitford (Vita huset).

Måste självklart nämna min stora favorit Entourage också. Den har hållit på ett bra tag nu och är redan på elfte avsnittet av säsong tre. Jag skrev om den när säsong tre började och Teddybears medverkade med en låt.

Jag får återkomma när jag sett fler av de helt nya serierna. Många verkar lovande.