En fin surfdag

Trots ganska hård vind gav jag mig ut på brädan innan lunch i går. Tanken var att ta sig bort till Dannes land från vårt land. Vinden var rätt hård (ca 5-7 m/s) och det gick fina gäss ute på Mälaren. Det sög tag rejält i byarna och det var superkul och gick riktigt bra. Över förväntan faktiskt då jag inte stått på brädan sedan 2004. Jag kom ungefär halvvägs innan en sugen pappa kom i båt och kidnappade min bräda. Jag fick ta båten resten av vägen medan han surfade.

Väl där bjöd Danne, Linda och Bert på fika innan det var dags för Linda och Danne att få varsin lektion inne i viken där det var lugnare vind. Linda var riktigt duktig och kämpade väl enligt lärarens instruktioner. Pappa åkte alltså båt brevid brädan och hojtade instruktioner till eleverna. När det var Dannes tur hade vinden tilltagit lite och det var klart svårare läge, men han kämpade också på riktigt bra. Jag satt i solen på bryggan och njöt av en underbar sommardag. Semester!

När jag skulle surfa hem igen var det ganska stora vågor och ännu lite kraftigare vind (ca 9 m/s). Det gick fint ungefär en tredjedel av vägen men sen hade jag svårt att få mastfoten att sitta kvar i brädan. Det hade tydligen uppstått en spricka i brädan precis där man fäster mastfoten så det blev ett för stort hål som glappade. Inga problem, för Danne kom med båten och räddade mig.

Fick förresten skjutsa in pappa till akuten under kvällen. Dom konstaterade att tummen hans faktiskt var bruten. Det skedde en liten olycka på morgonkvisten när han skulle klippa gräset. Gips i 3-4 veckor och bye bye till den golfsäsongen. Han får nog nöja sig med hcp 12 för i år. Inte kattskit direkt.