Good evening Stockholm!

Depeche Mode på Stockhom stadion 060707

Depeche Mode, för första gången på en utomhusarena i Sverige. Upplägget såg lysande ut på förhand och jag blev verkligen inte besviken när det var klart. Depeche levererade med råge och jag fick samma känsla som jag brukar få när jag ser konsertfilmen “101“. Magiskt bra alltså. Arenarock med närvaro, nerv och tryck.

Konserten började lite tvekande men det tog sig snabbt. Femte låten var “Walking in my shoes” och då kom arenarocken fram i sin fulla prakt. När de sedan kör “Stripped” i den råa liveversionen från “101” är jag helt med i matchen. “John the revelator” var urbra och hård som fan. Underbart tryck och ös helt enkelt.

När det var dags för extranummer så plockade de fram en fantastisk version av “Shake the disease” där Martin enbart ackompanjeras av ett enkelt piano. Mycket starkt och kanske kvällens bästa låt. Trodde man. Men icke. De avslutar med ovanliga “Photographic” som får Stadion att explodera och finalklassikern “Never let me down” där Dave röjer järnet med publiken.

En helt underbar konsert som jag ger 4 av 5 i betyg. En starkare inledning och 25-30 minuter extra hade kunnat ge en femma.

» På Flickr finns 36 bilder från Humlegården och Stadion

» Expressens Anders Nunstedt gav 4 getingar
» DNs Fredrik Strage skriver om 101an i Pasadena

3 thoughts on “Good evening Stockholm!”

  1. Home var annars grymt bra! Konstigt nog så var det inte mer människor där än typ 25 000 läste jag. Jämför det med vita konsertens 33 500. :D

  2. Expressen hade en rättelse dagen efter. I pappret i alla fall.

    Rätt siffra ska vara runt 26.300, inte 36.000.

Comments are closed.