Martin är på plats i Gaza

Sedan ett par dagar är Martin von Krogh – som jag skrivit om flera gånger tidigare – på plats i Gaza. Orolig väntan på vad som komma skall. Hur ska israelierna agera? Kommer det att smälla rejält? Martin dokumenterar och rapporterar – även i sin blogg.

Jag tycker det är synd att många andra svenska medier lämnar området. Kanske är det inte så konstigt med tanke på Martin Adlers öde, men det är synd.

Artiklar om Martin Adlers öde:
» Martin Adler, 47, mördad i Somalia
» Adler såg sin kollega mördas
» “Utländska journalister blir måltavlor”
» Han kände till farorna
» Tvåbarnspappan brann för de utsatta
» Martin Adlers sista ord: “My god”
» Somalias makthavare: Mördaren ska straffas
» Anhängare till krigsherrar jagas
» Mats Larsson: Somalia – det nya Afganistan
» Danskar kan ha varit måltavla
» 060627: Döden på Afrikas horn
» Han gav order om mordet på Martin Adler

Senaste inlägget ur Martin von Krogs blogg In Transit:

I natt när jag låg och pratade med min underbara flickvän small det plötsligt till. Israelerna hade bombat inrikesministeriet, vi var på plats 10 min senare. Ett bostadeshus som låg två meter från ministeriet var lika förstört på sidan som vette på huset. jag var inne i några lägenheter och i en lägenhet låg kylskåpet fem meter från var den stod och allt var trasigt. Det var flera skadade och blodet var utsmetat på golvet i trapphuset. Idag öppnade dom gränsen i några timmar för journalister, tydligen hade det varit lång kö och det verkar inte bättre än att dom flesta utländska medier lämnar Gaza remsan nu innan Israelerna går in. Tyvär så lämnade DN Gaza samtidigt som resten. Så nu sitter vi här jag och min reporter Per-Ola Ohlsson och väntar på vad som komma skall.