ePic – ett enkelt fotoalbum

Tänkte slå ett slag för det fotoalbum-system jag skrev för snart två år sedan. Det är så busenkelt att använda att ALLA kan använda det. Man tar sina bilder och lägger dom i en mapp. Sen lägger man en enda fil i den mappen och albumet är klart. Enkelt va?

Observera att ePic är ett gammalt hack som jag EJ supportar längre. Det funkar dock fortfarande fint så använd det gärna.

Bakgrund
ePic är skapat av mig, Henrik Larsson. ePic har sitt ursprung i mitt egenutvecklade system för att visa mina bilder på min hemsida. Det är flera personer som frågat om de kan få använda mitt system och även om det inte är möjligt eftersom det är för avancerat och specialanpassat, så ville jag ge alla ett enkelt album.

Enkelt, men kraftfullt
ePic är enkelt. Det består bara av en enda fil nämligen. Men det är också kraftfullt eftersom det är du som användare som bestämmer hur det ska se ut. Det är bara din egen kunskap om HTML som sätter gränsen.

Det är mycket enkelt att publicera bilder med ePic. Du behöver bara ta dina bilder, lägga dem i en mapp, lägga ePic-filen i samma mapp och sen är det klart!

ePic är gratis att använda och gratis att distribuera vidare. Låt dock alltid kommentaren i filen stå kvar, så att andra nyfikna också kan skaffa ePic.

Versionshistorik
2004-07-21 – 1.0 – Första versionen är klar.
2004-07-21 – 1.1 – Äh, jag slog till och gjorde en ny funktion direkt (alla bilder på en sida).

Manual

  • ePic är ASP-baserat och funkar bara på Windows-servrar.
  • När du laddat ner ePic så har du en fil som heter ePic.asp. Du kan byta namn på den om du vill.
  • Editera ePic.asp i en HTML-editor (eller tex. Anteckningar) för att ändra utseendet på ditt album.
  • ePic har stöd för formaten JPG, GIF och PNG.
  • Att publicera bilder är enkelt: lägg bilderna i en mapp, lägg ePic.asp i samma mapp och ladda sen upp mappen till din server. Alla bilder i mappen kommer nu att visas i albumet.
  • Problem? Sorry, supporten för detta system har upphört!

Nedladdning
» ePic version 1.1

One thought on “ePic – ett enkelt fotoalbum”

  1. “att ALLA kan använda det. ”
    om man då inte vill köra en serverburk med Bill Gates i,då…….

Comments are closed.