Bra om hela Big Brother-bajset

Härr kommer två rätt bra sanningar om Big Brorother som äntligen tog slut i går kväll. Nu kan kvällisarnas nöjessidor kanske få fyllas med annat än dokusåpor och schlager – äntligen!

Först kommer Gurra Gelins träffsäkra inlägg från hans egen blogg
Gurkbasurken
och sen kommer en liten IM-konversation jag hade med Wille om just det inlägget.

Punkrocker

bb_jessica

Det är så lätt att klaga på dokusåpor som Big Brother. Att kalla dem ytliga, fördummande och fullständigt hjärndöda. Det gör ju jag med, ständigt och jämt. Eller rättare sagt så har jag för länge länge sedan slutat att ens ägna en tanke åt att bry mig om alla menlösa programformat som egentligen bara har två mål – att visa naken hud och att para ihop folk (företrädelsevis män och kvinnor, företdrädelsvis solbrända, vältränade och i åldern 18-35).
Jag föraktar dem och allt de står för. Jag hatar deras svanktatueringar, deras tequila-race, deras analsex, deras bröstförstoringar, deras musiksmak (den hatar jag mest av allt!), deras totala brist på humor och intelligens, deras förakt för allt som går djupare än en serietidning, deras påklistrade crazyness, och hela deras fullständigt vidriga människosyn.

Men samtidigt går det faktiskt inte att tycka illa om en person som Jessica Lindgren, som nyss alltså vann årets skandalartade upplaga av Big Brother.
Hon är på alla sätt och vis exakt lika svennig och silikorkad som de flesta andra deltagarna, men hon har ändå något speciellt som nästan alla andra saknat. Hon har en karaktär och en personlighet där hon inte försöker spela någon roll eller vara nån till lags. Hon har varit jobbig, strulig och galen. Hon har slagits och sparkats, förlovat sig, knullat runt, sprungit barbröstad mest hela tiden, bråkat, gråtit, bränt norska flaggan, skrikit, spytt, kastat saker, svurit,’blivit kär och gjort slut. Hon har varit ett klassiskt dampbarn, och det har varit fantastiskt underhållande att se henne stundtals.
Jag inser såklart också att en bra kvinnlig förebild kanske inte ska säga att hon ska förstora brösten det första hon gör efter att just ha vunnit en miljon kronor. Men det är ju just det som gör att vi gillar henne. Den där underbara ‘I don’t give a fuck’-attityden.
Och sen vet jag ärligt talat inte om en Botox-opererad frireligiös homofobtant är så värst mycket bättre som kvinnlig förebild direkt…

Hoppas bara Jessica klarar att hålla sig ifrån det värsta Brinkenstierna-barturné-utviknings-drevet nu när hon kommer ut i verkligheten, och istället gör en Kitty och startar electropunkband med typ Kornél och Makode. Vore inte det helt fantastiskt!
Så ses vi på Spy Bar sen och har öldrickartävling!

Jag håller med Gurra om nästan allt och extra mycket håller jag med om det där med Carola. Hon är vidrig vidrig vidrig!

Wille och jag snackar om saken:

Fotnot: Nej, jag såg INTE finalen. Gode gud.

One thought on “Bra om hela Big Brother-bajset”

  1. Haha, kul att du gillade min text då!
    La till dig som länk på min blogg nu också, det var på tiden!

    /g

Comments are closed.