Äckliga rasisttendenser

Ur en blogg jag slutade läsa för ett tag sedan (men nu såg på Nyligen.se och råkade klicka på):

Små påskkärringar

Skolverket har fastslagit att skolor inte har rätt att hindra muslimska tjejer från att bära slöja i skolan. Helt fel, om du frågar mig. Huvudduk hör inte hemma i det svenska samhället. Att hänvisa till att det är en religiös symbol räcker inte. Bor du i Sverige är det svenska seder och normer som gäller. Passar det inte är det bara att dra.

Det svaret hade den svenska kvinna fått som krävt att få gå till skolan i Saudiarabien utan hajaba. Den burkaliknande slöjan täcker hela kroppen. Ett förbannat opraktiskt plagg. Men som kvinna gör du bäst i att använda det. Annars åker du på styrk.

I det torrlagda ökenlandet med övervägande sunniter står män vid köpcentrerna med påkar. De kollar noga att kvinnorna är ordentligt klädda. Den som inte blir godkänd får sig ett rapp. Det gäller att ta seden dit du kommer.

Vilket jävla rasistblaj!

Min kommentar finns nu att läsa under originalinlägget här.

UPDATE 28/5: Originalinlägget har fått ny rubrik. Från “Små påskkärringar” till “Det här med slöja”. Av den anledningen fick inlägget en ny URL och jag har nu uppdaterat länkarna.

4 thoughts on “Äckliga rasisttendenser”

 1. Alltid lika skumt då unga, välutbildade människor är så fördomsfulla. Vill tro att tjejen helt enkelt inte tänkt igenom det hon skrev. Bra kommenterat på hennes inlägg förresten.

 2. Henrik – rassistblaj?
  Varför?

  Det är så jävla lätt för pk-idioter att ställa sig upp och skrika RASIST så fort någon gör minsta lilla lilla utspel som kan tolkas negativt i flyktingdebatten.

  Det enda hon gjorde var att fråga sig varför vi skall ha en sådan öppenhet och tolerans här, vad gäller huvuddukar och liknande, när den valfriheten INTE existerar i deras egna länder?

  Sättet du gör ett utspel här är tyvärr synonymt för alla som försöker kväva all diskussion om invandring som odelat är av positiv karaktär.

  Det enda ni bidrar med är att att kväva diskussionen. Märkte att inlägget hon skrev är borta nu?

  Peppe –
  Fördomsfull? På vilket sätt var hon fördumsfull i texten hon skrev? Hon beskrev en situation i något land (kommer inte ihåg vilket nu). Du menar att det alltså inte är så?

  Annars är det ju bara du som har fördomar om du lägger in egna värderingar i hennes text?

  “Att hon inte tänkt igenom det hon skrev”

  Nu är du till och med värre än gode henrik.

  Så eftersom hon skrev något som var direkt negativt om flyktingar, så har hon alltså inte “tänkt igenom” det hon skrev?

  Varför?

  Försök utveckla det lite, snälla?
  Annars är det väl du, om någon, som inte tänkt igenom det du skrev?

  Men igen, det är ju jävligt lätt att göra ett sånt påstående, när man inte har någon självinsikt och stenhårt tror att sin egen världsbild är den enda rätta.

  Jag tar gärna en god diskussion och ar åsikter om mycket. Men när man träffar på människor som inte har några argument, men bara ställer sig och skriker “RASIST” och “FÖRDOMSFULLA” som de enda motiveringarna orkar man liksom inte.

 3. Ja du Grindberg. Om man efter att ha läst hennes inlägg inte ser rasisttendenserna så har man nog faktiskt hamnat på fel sida av tankebanan själv.

  Jag har aldrig kvävt någon diskussion om invandring. Hur skulle jag kunna göra det med mitt lilla inlägg? Hennes inlägg är inte alls borttaget men har fått ny rubrik (och därmed ny URL). Från “Små påskkärringar” till “Det här med slöja”. Man kan ju undra varför det bytet skedde. Förresten vore det väl inte så konstigt om inlägget togs bort. Det skulle ju bara tyda på att fröken Carpman insett hur korkat inlägget var. Nu verkar hon inte ha insett det eftersom det finns kvar. Jag uppdaterar länkarna nu så att du kan kolla själv.

  Till sist, din fråga “Varför?” får ett bra svar redan i kommentaren jag lämnade under originalinlägget. Jag återpublicerar det här:

  ====
  Men herregud, nu är du ju ute och hojjar rejält.

  Hör inte hemma i det svenska samhället? Vad är Det Svenska Samhället? Är det det där som består av en viss etnisk grupp där alla är blonda och välutbildade och kristna? Eller är det det där öppna, fria där alla åsikter, värderingar och religioner är välkomna?

  Att du jämför med Saudi säger ju en hel del. Det är kristallklart att den svenska kvinnan hade fått ett sådant svar där, men vet du varför? Saudi är knappast ett land som man bör ha som måttstock.

  “Passar det inte är det bara att dra.” – ja då föreslår jag att du med omedelbar verkan drar till Saudi eller annat liknande land där frihet inte är ett så etablerat begrepp.

  Blir så jävla lack på sånt här rasistiskt skit!
  ====

Comments are closed.