Äckliga rasisttendenser

Ur en blogg jag slutade läsa för ett tag sedan (men nu såg på Nyligen.se och råkade klicka på):

Små påskkärringar

Skolverket har fastslagit att skolor inte har rätt att hindra muslimska tjejer från att bära slöja i skolan. Helt fel, om du frågar mig. Huvudduk hör inte hemma i det svenska samhället. Att hänvisa till att det är en religiös symbol räcker inte. Bor du i Sverige är det svenska seder och normer som gäller. Passar det inte är det bara att dra.

Det svaret hade den svenska kvinna fått som krävt att få gå till skolan i Saudiarabien utan hajaba. Den burkaliknande slöjan täcker hela kroppen. Ett förbannat opraktiskt plagg. Men som kvinna gör du bäst i att använda det. Annars åker du på styrk.

I det torrlagda ökenlandet med övervägande sunniter står män vid köpcentrerna med påkar. De kollar noga att kvinnorna är ordentligt klädda. Den som inte blir godkänd får sig ett rapp. Det gäller att ta seden dit du kommer.

Vilket jävla rasistblaj!

Min kommentar finns nu att läsa under originalinlägget här.

UPDATE 28/5: Originalinlägget har fått ny rubrik. Från “Små påskkärringar” till “Det här med slöja”. Av den anledningen fick inlägget en ny URL och jag har nu uppdaterat länkarna.