Stora Vika

Söndagen ägnade jag åt ett besök vid den gigantiska cementfabriken i Stora Vika som ligger en mil nordväst om Nynäshamn. Fabriken byggdes under slutet av 40-talet av dåvarande Skånska cement AB men lades ner 1981 och har sedan dess mestadels stått övergiven. I området finns det en rad mer eller mindre övergivna industrifastigheter, ett jättestort kalkbrott, rester av en linbana mellan kalkbrottet och cementfabriken samt en djuphamn och flera olika silos. Delar av området används i dag av TallOil.

» Läs mer om Stora Vika i Wikipedia
» Hos Ninjakossan finns massor av fina bilder från Stora Vika och andra övergivna platser

Här är två bilder. Fler bilder kommer att publiceras på en helt ny site inom en snar framtid. Bild två finns i en aning större version som dagens bild.

5 thoughts on “Stora Vika”

  1. Åh, tack gull-Peppe :)

    Jag har tagit dem med min fina Canon 350D. Med den är det lätt(are) att ta fina bilder.

  2. Wow, kul med Stora Vika! Jag och min kompis Manne var dar for tre ar sedan, vi kom med bat fran vattnet. Jag haller med om att det ar ett coolt stalle och jag vill garna hitta fler sadana stallen.

  3. Henke, då har jag ett perfekt tips för dig. Jag har startat en liten sammanslutning för de vänner som delar ditt och mitt intresse. Maila mig så ansluter jag dig.

Comments are closed.