Webbredaktörens ABC

Gratis bok som är läsvärd för alla som skriver för webben på ett eller annat sätt. Perfekt för er som “bara” bloggar också.

Webbredaktörens ABC: Gratis e-bok för webbredaktörer

Webbredaktörens ABCJag har i dag publicerat Webbredaktörens ABC som är en e-bok (nåja, snarare e-häfte) för den som är webbredaktör på företag och organisationer. Den vänder sig framförallt till alla dem som har webbuppdraget någon timme i veckan och annars är säljare, sjuksköterskor, chefer, VD-assistenter och så vidare.

Det finns ju redan en del böcker om att Skriva för webben eller om sökmotoroptimering, för att nämna två av ämnena. Det finns en hel del på nätet också. Men antingen är det alldeles för omfattande för att verkligen bli läst eller så är det inte samlat.

Webbredaktörens ABC är mitt försök att skapa en snabb och enkel skrift för människor som har andra saker för sig än att tänka på webbkommunikation. Efter väldigt många kurser för denna typ av redaktörer tyckte jag att behovet fanns.

Jag gör den tillgänglig under en Creative Commons-licens vilket innebär att det är fritt fram att kopiera och distribuera.

Läs mer, hämta (och kommentera) Webbredaktörens ABC.