iTunes erbjudande utvecklas

Kul att någon är lite kreativ (Apple/iTunes, bandet eller skivbolaget – jag vet inte vem i det här fallet) och gör köp via iTunes lite mer attraktiva.

Förbokar man RHCPs nya album via iTunes så får man lite bonussaker i form av en intervju med bandet, en videodokumentär och en PDF-bok. Dessutom får man tydligen singeln gratis.

Red Hot Chili Peppers helomvändning

Red Hot Chili Peppers hörde tillsammans med Metallica till de artister som hårdast motsatt sig digital nedladdning av musik. När iTunes Music Store drog igång ville de inte vara med eftersom de inte gillade nedladdning av enskilda låtar från album. Nu verkar bandet vara mer integrerat med iTMS än något annat som distribueras den vägen.

För bara ett par veckor sedan dök plötsligt hela Red Hot Chili Peppers albumproduktion upp i iTMS. Nu går man dessutom ännu ett steg längre genom att erbjuda förbokning av kommande dubbelalbumet ”Stadium Arcadium”. De som förbokar detta album får direkt den nya singeln ”Dani California”.

Den nionde maj när albumet släpps får dessutom de som förbokat en intervju med bandet, en videodokumentär kring dess produktion och en liten bok i PDF–format. Ett erbjudande om att köpa biljetter via Ticketmaster.com till bandets turné, innan de släpps till allmänheten medföljer också.

iTunes affärsmodell rymmer uppenbarligen mycket utvecklingspotential. Det laboreras friskt med nya försäljningsmodeller både vad gäller audio– och videoköp. Möjligheten att köpa hela säsonger av TV–serier och samlingar med musikvideor är bara några andra varianter som dykt upp på sistone, åtminstone i USA.

3 thoughts on “iTunes erbjudande utvecklas”

  1. Kan du som verkar vara något av en iPodkung förklara hur man lägger till låtar utan att radera de som redan finns där?

  2. Ja, videon är ju råcool.

    Hanna, du måste förklara lite närmare vad problemet är. Använder du iTunes? Använder du samma dator hela tiden? Hur ser inställningarna ut? Osv. Om du mailar mig så ska jag hjälpa dig. henrik snabela henrik punkt net.

Comments are closed.