TV-dokumentär om svensk gatukonst

En dokumentär man INTE får missa. Jag är tyvärr inte hemma då :(


Under 2004 filmade Fredrik Stattin (Nordisk Drama & dokumentär) en dokumentär om svensk gatukonst. Nu har Sveriges Television skapat plats i tablån; lördagen den 11 mars kl. 20.40 är det läge att bänka sig framför SVT2. Dokumentären följer fyra konstnärer, bland annat Klister-Peter och Michael Richter.

Klister-Peter i intim dokumentär
När Morgontidningen Dagens Nyheter presenterade Stockholms hjältar 2004 fanns gatukonstnären Peter ”Klister-Peter” Baranowsky med bland de utvalda. En av tio hjältar som förra året gjorde Stockholm till en bättre plats.

”Att säga att graffitti är en levande och spännande konstform – år 2004 – är ungefär som att säga att punk är rebelliskt. Betydligt roligare är de senaste årens alltmer fantasifulla och kreativa gatukonst som ploppat upp lite varstans.” ”Klister-Peter har, mer än någon annan, fått oss att titta på – och tänka på – vår stad”, skrev man i artikeln.

DN var förorättade över att inte få en intervju med Peter.

Läs hela inlägget hos Gatukonst.com