Fulla politiker

SSUs ordförande Anna Sjödin blev utkastad från sunkhaket Crazy horse i lördags natt.

Enligt ordningsvakten Babak Jemai uppstod bråket när Anna Sjödin nekades att beställa i baren på grund av att hon var för full.
– Hon blev arg när hon inte fick beställa mer, säger han.
– Jag säger till dem att de var avvisade för ordningsstörande, men de vägrar gå ut. När jag går iväg med hennes kompis hoppar Anna Sjödin på mig bakifrån.
Enligt Jemai var Sjödin mycket våldsam.
– Hon slog mig två gånger i bakhuvudet. När jag vänder mig slår hon rakt i ansiktet, säger han.
Vilt tumult utbryter när Sjödins vänner blandar sig i slagsmålet.
– Hon vevade omkring sig och skrek “jävla svartskalle”, säger Jemai.
– De slet sönder tröjan, radion är förstörd, min klocka är borta. Jag har aldrig sett en tjej veva på det sättet.

Den sjukaste grejen med hela historien är inte att Sjödin var pruttfull och gjorde bort sig, nej det är att Ung vänsters ärkenöt till förbundsordförande, Ida Gabrielsson, skickar ut följande pressmeddelande:

Sluta förminska och förlöjliga!
PRESSMEDDELANDE |2006-01-29| Ida Gabrielsson

Under lördagskvällen omhändertogs Anna Sjödin, ordförande i Socialdemokratiska Ungdomsförbundet av polisen och misstänks nu för våld mot tjänsteman. Enligt vittnesuppgifter så har Sjödin kallats för ”vitt jävla slödder och hora” av ordningsvakterna på krogen där hon befann sig.

– Det som Anna Sjödin säger sig ha blivit utsatt för är tyvärr inte ovanligt. Tjejer nonchaleras och förlöjligas när dom blir arga och påtalar kränkningar som dom utsätts för. Det är bra att fler tjejer höjer rösten och ställer till med bråk när dom blir utsatta för kränkningar, säger Ida Gabrielsson, ordförande för Ung Vänster.

– Oavsett om hon är berusad eller inte, så ska ingen tjej behöva utstå sådana kränkningar, och absolut inte från några vakter med batong. De ska vara där för att hålla ordning, inte trakassera eventuellt överförfriskade tjejer.

KDUs Ella Bohlin skriver om det sjuka pressmeddelandet:

Avgå Sjödin!

I natt greps SSU:s ordförande Anna Sjödin utanför krogen Crazy Horse i centrala Stockholm. Hon är misstänkt för våld mot tjänsteman och ska ha kallat en vakt för svartskalle.

Om Sjödin står för nattens hjärnsläpp så står Ung Vänsters Idag Gabrielsson för dagens. I ett pressmeddelande rycker hon ut till Sjödins försvar.

”Det är bra att fler tjejer höjer rösten och ställer till med bråk när de blir utsatta för kränkningar”.

Ida Gabrielsson bryr sig varken om Anna Sjödin eller SSU, nej hon ser
KÖNSKRIG
skrivet i rött över hela händelsen. En tjej har nekats beställa mer alkohol för att hon var för berusad, klart att hon har rätt att slå killen på käften. Våld är helt legitimerat om det riktar sig mot det förtryckande patriarkatet, enligt Ida Gabrielsson. Hur förvirrat får det bli?

Alla gör vi misstag, det finns inga perfekta politiker och det är inget att sträva efter det heller, men om det är sant som vakten Babak Jemai säger, att Anna Sjödin ordförande för Sveriges största ungdomsförbund kallat honom ”Jävla svartskalle!” då kan hon inte sitta kvar. En sådan människosyn är inte okej. Om SSU skall vara trovärdigt i kampen för gömda flyktingbarn, mångfaldens samhälle och allas lika värde måste ledaren leva som hon lär.

4 thoughts on “Fulla politiker”

 1. Vad är ni för sjuka människor? En ung tjej blir nerslagen och kränkt av tre manliga vakter. Och vad gör ni? Jo ni tar fart och ger henne en extra spark i huvet. Ni borde skämmas.

  Har ni ingen heder i kroppen?

  Vem som hellst kan se att Anna är misshandlad. Nykter eller inte spelar ingen roll. Tre vuxna män kan hålla fast en person utan att utdela knytnävsslag och batongslag. De ingår dessutom i deras knapphändiga utbildning.

 2. Ja du Christer.

  Det är nog du som är sjuk om du inte kan förstå att det knappast är tre vakter som gett sig på en stackars oskyldig tjej. En av vakterna har berättat att Anna var urstark och vevade rejält. Att attackera en ordningsvakt är ofelbart en dum idé och då får man räkna med att bli omhändertagen. Lugnar man då ner sig så blir det säkerligen inte så mycket skador. Fortsätter man att leva rövare så kan det som vi nu sett bli rätt mycket småskador på kroppen.

  Att någon kan tro på hennes uppenbara lögner är ju helt sjukt.

 3. Ja, det har ju aldrig inträffat att vakter gjort fel eller varit onyktra eller påverkade av narkotika. Och politiker är ju precis som vanliga människor de dricker sprit och beter sig illa när de är påverkade, andra exempel Anders Björck och han den där enveckaskändisen som vinglade fram med barnvagn. Även om jag omöjligt kan veta vad som egentligen hänt, eftersom jag, i likhet med de flesta andra som skriver om händelsen, inte varit där, verkar det, enligt mig, som att alla parter har betett sig mer eller mindre illa .

Comments are closed.