Anna Sjödin ur en annan synvinkel

Intressant inlägg om hur Anna Sjödin framställer sig i media.


Efter nattens äventyr för SSU-ordföranden Anna Sjödin har hon nu hållit presskonferens om händelsen:

“Jag blev misshandlad i natt. Tre vakter satt på mig och jag blev slagen med batong.”

Jag var inte där, och jag är ingen domare. Men något har dock gått uppenbart snett. Om det är Anna eller vakterna som tagit de största snedstegen låter jag vara osagt här. Ord står mot ord. Bägge parter skall polisanmäla den andre.

Ingen har säkert missat denna nyhet och det skrivs om händelsen på många bloggar. Några håller på Anna medan andra är lite skadeglada över att hon hamnat i blåsväder.

Dock tycker jag det är intressant att studera bilden här ovanför. Anna är inte helt ensam och hon är säkert inte dum. Notera attributen. Kortärmat i december så man ser armarna. Klädd i oskuldens vita färg. SSU-knapp som visar på sammhällsengagemang och i normala fall pondus. Blåmärken och ett kvarlämnat armband från sjukhuset runt armen. Sminkad runt ögonen men ändå rufsig i håret.

Dessa detaljer är inte slumpen.

Titta en gång till på bilden – det du ser är en medietränad person.