Anna Sjödin ur en annan synvinkel

Intressant inlägg om hur Anna Sjödin framställer sig i media.


Efter nattens äventyr för SSU-ordföranden Anna Sjödin har hon nu hållit presskonferens om händelsen:

“Jag blev misshandlad i natt. Tre vakter satt på mig och jag blev slagen med batong.”

Jag var inte där, och jag är ingen domare. Men något har dock gått uppenbart snett. Om det är Anna eller vakterna som tagit de största snedstegen låter jag vara osagt här. Ord står mot ord. Bägge parter skall polisanmäla den andre.

Ingen har säkert missat denna nyhet och det skrivs om händelsen på många bloggar. Några håller på Anna medan andra är lite skadeglada över att hon hamnat i blåsväder.

Dock tycker jag det är intressant att studera bilden här ovanför. Anna är inte helt ensam och hon är säkert inte dum. Notera attributen. Kortärmat i december så man ser armarna. Klädd i oskuldens vita färg. SSU-knapp som visar på sammhällsengagemang och i normala fall pondus. Blåmärken och ett kvarlämnat armband från sjukhuset runt armen. Sminkad runt ögonen men ändå rufsig i håret.

Dessa detaljer är inte slumpen.

Titta en gång till på bilden – det du ser är en medietränad person.

9 thoughts on “Anna Sjödin ur en annan synvinkel”

 1. Vad jag ser är en chockad och misshandlad person. Vem fasen ser på vitt som oskuldens färg numera? Och varför skulle hon inte visa fram armarna?

 2. Ab:
  Eftersom citatet ovan är från min sida så kan jag inte låta bli att kommentera.

  Färgkoder sitter i ryggmärgen. Ur vårt svenska perspektiv så tror jag att 99% associerar vitt med renhet och lugn. Det vet hon. Normalt sett så är inte vintern de uppdragna ärmarnas årstid. Jag tror att detta är medvetet då det är till hennes fördel att visa att hon har blåmärken, patientarmband och plåster på armarna. På så vis signalerar detta ett oskyldigt offer, som väcker empati istället för ett agg eller misstänksamhet.

  Observera att jag inte dömer henne utan bara gör en tolkning av bilden. Bilden som budskap var det som intresserade mig mest. Vem som är den fulaste fisken i dramat eller vem som sagt eller gjort vad låter jag andra bedöma. Jag var inte där. Men jag har sett bilden.

  Henrik:
  Jag skrev fel månad, rätt månad är såklart januari. :-)

 3. När jag tittar på bilden tycker jag att jag ser en något yngre Kikki Danielsson

 4. Du har helt rätt Fisso. Kikki it is!

  Citat från en mailinglista:

  “Varför la hon sig inte bara platt och erkände:
  “Eh, sorry, jag var full. Jag sa inte svartskalle men jag var full. Förlåt.”

  Nu är hon ju körd, politikens Kikki Danielsson. Om hon inte slussas uppåt i organisationen dvs.”

  Sant sant.

 5. Jävla trams. Hon har samma risiga frisyr innan det här hände – vad drar du för slutsatser av det?

  Ps. Jag har t-shirt i dag – i januari!

 6. Jag har t-shirt året om.

  Men det är inte varje dag jag behåller mitt sjukhusarmband i flera timmar efter att jag blivit utskriven.

  Solklar mediestrategi.

 7. Leif Silbersky försvarar plötsligt inte Anna Sjödin utan något större, nämligen rätten för tjejer och killar att gå på krogen utan att bli misshandlade.

  Stå på dig Anna!

  //Cina

 8. Oavsett vad som hänt så känns hennes outfit på presskonferensen väldigt genomtänkt.

Comments are closed.