Åh, Telia är så jävla inkompetenta!

Jag har ett mobiltelefonabonnemang som min arbetsgivare står som ägare till. Jag vill inte att det ska synas att det är “HENRIKS ARBETSGIVARE AB” som står för abonnemanget om man söker på hitta.se eller eniro.se.

Telia säljer sina/mina abonnemangsuppgifter till Eniro som i sin tur publicerar dessa på eniro.se. Tror ni att man kan ändra de uppgifter som Telia säljer? Icke. Det måste stå så här:

Henrik Larsson
Henriks avdelning
HENRIKS ARBETSGIVARE AB
c/o Xxxxxx Xxxxxxxx (Namnet på den som sköter mobiladministrationen)

Massor av information som dels är helt irrelevant (vem fan bryr sig om vem som sköter om abonnemanget hos HENRIKS ARBETSGIVARE AB) och dels är mer än jag vill avslöja (alla behöver inte veta var jag jobbar).

Har pratat med Telia två gånger. Den första trodde jag dom fattade vad jag ville, men i dag fick jag veta att de ändrat abonnemanget så att det nu har hemligt nummer. Effekten blir att mitt nummer aldrig visas när jag ringer till folk (dåligt) och att Eniro bara listar den information jag själv lagt in – namn och nummer (bra). Detta gav ett nytt samtal till Telia. Snabbt och smått otrevligt svar “VÅRA DATASYSTEM ÄR BYGGDA SÅ”. Jaha, men jag skiter i era datasystem. Ni borde fokusera mer på kundnyttan. Jag är en kund som INTE vill ha hemligt nummer och som INTE vill att ni säljer mina uppgifter till Eniro. Hur svårt kan det vara?

Åh, jävla gris-Telia. Visste jag inte bättre så skulle jag tro att hela företaget består av gamla stelbenta Televerks-tanter.

Nåväl, jag tänkte ge det en chans till och ringde igen. Kom den här gången till en ytterst trevlig dam som fattade problemet – och löste det! Allt som krävdes var ett fax där jag skriftligen ber dem lyfta spärren för nummerpresentation. Tänk att det ska ta tre samtal innan man får kompetent hjälp. Tack i alla fall till den sista Telia-tanten.