Stakkars Bo

Di.se bjuder på en lång intervju med Johan Renck där det tydligt framgår att han har mycket stor framgång, men ändå inte är speciellt nöjd. Rätt intressant intervju.

Några citat:

Jag får enormt bra betalt, jag flyger första klass och jobbar bara med roliga människor – det är ett rent popstjärneliv. Men samtidigt finns det en massa baksidor. Jag har exempelvis inga polare kvar och är 38 år men har inga barn.

Jag kostar drygt 200.000 kronor per dag och ett projekt har mellan en och tio inspelningsdagar. Men jag skulle kunna tjäna mycket mer. Jag känner reklamfilmsregissörer i USA som fakturerar 40 Mkr i arvoden per år.

Ingenting är bekräftat, men det ena är en musikvideo för Depeche Mode och det andra en video för Red Hot Chili Peppers som i så fall ska göras innan året är slut. Men i hemlighet önskar jag nästan att de inte blir av. Jag skulle vilja lägga mycket mer tid på att hänge mig åt mina långfilmsprojekt, min familj och mina vänner. Därför ska jag försöka tacka nej till jobb efter årsskiftet.