Stakkars Bo

Di.se bjuder på en lång intervju med Johan Renck där det tydligt framgår att han har mycket stor framgång, men ändå inte är speciellt nöjd. Rätt intressant intervju.

Några citat:

Jag får enormt bra betalt, jag flyger första klass och jobbar bara med roliga människor – det är ett rent popstjärneliv. Men samtidigt finns det en massa baksidor. Jag har exempelvis inga polare kvar och är 38 år men har inga barn.

Jag kostar drygt 200.000 kronor per dag och ett projekt har mellan en och tio inspelningsdagar. Men jag skulle kunna tjäna mycket mer. Jag känner reklamfilmsregissörer i USA som fakturerar 40 Mkr i arvoden per år.

Ingenting är bekräftat, men det ena är en musikvideo för Depeche Mode och det andra en video för Red Hot Chili Peppers som i så fall ska göras innan året är slut. Men i hemlighet önskar jag nästan att de inte blir av. Jag skulle vilja lägga mycket mer tid på att hänge mig åt mina långfilmsprojekt, min familj och mina vänner. Därför ska jag försöka tacka nej till jobb efter årsskiftet.

2 thoughts on “Stakkars Bo”

 1. “Jag har exempelvis inga polare kvar och är 38 år men har inga barn.”
  […]
  Jag skulle vilja lägga mycket mer tid på att hänge mig åt mina långfilmsprojekt, min familj och mina vänner.

  Men han gnäller ju över att han inte har familj (nåja, barn i alla fall) och inga vänner. Hur kan han då lägga tid på det när han inte har det?

  Jag skulle vilja lägga mer tid på mina tolv flickvänner jag inte har. Ska nog säga upp mig från ICA.

 2. Men det är ju fan sant – i slutänden betyder pengar inte ett jävla skit.
  (Fast jag vill gärna ha mer NU. med tanke på min mobilräkning menar jag)

Comments are closed.