En helg med klassiker

Har sett två klassiker i helgen. Först Scarface som jag sett flera gångar tidigare, och sen The Deer hunter som jag aldrig hade sett trots att jag haft den på DVD i flera år.

The Deer hunters 2 timmar och 56 minuter är mastigt och det må vara en klassiker, men den är fan seg. Och jag är inte helt positiv till den heller. Känns mer som en amerikansk angelägenhet då den har en kritisk vinkel på Vietnamkriget. Men nu har jag sett den och det var väl ungefär det jag ville uppnå när jag köpte DVDn på Konsum i Malung en varm sommar.

Scarface däremot är en riktigt bra film. Den kan man se om och om igen faktiskt. Med på den DVDn fanns även en “The making of”-dokumentär som bestod av en timmes intervjuer med Al Pachino, Brian De Palma med flera. Klart intressant och man fick bland annat veta att Michelle Pfeiffer själv fick bekosta sin resa till den audition hon gjorde för filmen. Brian De Palma tyckte att det var ett bra första test för att se hur gärna hon ville ha rollen. På den tiden, i början på 80-talet, var hon ingen stjärna utan relativt ny i branschen, blott 22 år. Självklart fick hon betalt för sin resa när hon väl kom.

Jag hade även plockat fram Top gun, men den hann jag inte se.

4 thoughts on “En helg med klassiker”

 1. Bröllopsscenen är nice.
  Det är något hotfullt som hänger över där tycker jag.
  FAst det är det i hela filmen när jag tänker efter.

  The Deer Hunter alltså.

  Funderar allvarligt på att ha en GREASE-kväll – fan vad det svänger! :)

 2. Deer Hunter är överskattad. Dock inte lika överskattad som kungen av överskattade filmer: Taxi Driver.

 3. Är det Lisa Miskovsky till vänster på senaste mobilbilden förresten? Likt henne i alla fall.

Comments are closed.