Skaffa brillor

Jag var hos optikern i dag. Synundersökning för linser och glasögon stod på agendan. Tack alla som tipsade om bra optiker. Jag valde City optik på Drottninggatan.

Fick klart för mig att min syn inte hade försämrats, men att jag hade ett visst mått av astigmatism. Det är orsaken till att jag ser lite suddigt. Som väl är så finns det linser även för detta synfel. Lite dyrare dock. Cirka 240 kr i månaden kommer linserna att kosta (2-veckorslinser).

Passade på att testa lite bågar och jag började med tre kraftiga varianter. Här är två bilder av varje. Vilka tycker du var bra/dåliga? Sorry att jag ser ut som en surmupp på de flesta bilderna. Jag ska lära mig att le till nästa gång :)

Par 1, Giorgio Armani

Par 2, Giorgio Armani

Par 3, Alain Mikli

Hanna, min fotograf

18 thoughts on “Skaffa brillor”

 1. Par 3, Alain Mikli, helt klart.
  Ska det vara markerat är det lika bra att ta till ordentligt!
  Snyggt!

 2. En sak är säker. “Hej-jag-jobbar-på-reklambyrå-och-har-bara-acne-kläder-brillorna” passade inte på mig.

  Men på dig – par nummer ett i en bredare variant. Klart! :9

 3. Ett par ljusare breda bågar.. eller ett par i metall i stället. Just svarta markanta kommer du vara dödstrött på om ett par veckor tror jag.

 4. Åh Bingo Rimér upp i dagen ;) Ingen hit, enligt mig. Du provade inga “diskretare” glasögon?

 5. Nummer 3 är klart bäst! De andra var inte tillräckligt breda för ditt ansikte. Jag kan också hålla med om att du skulle testa ett ljusare par.

 6. Hoppas du blev nöjd med City Optik, kul att kunna bidra med ett användbart tips. Vad gäller bågarna så håller jag helt och hållet med Hanna: nr1 i en bredare storlek!

 7. Häpp!

  Får bara känslan av att något lättare skulle passa dig bättre. Du ser lite… …tysk ut.

  µ

 8. Par nr 2 tycker jag kanske var bäst av dessa tre, men alla var för “hårda och tunga”. De ska inte vara så i ögonfallande (mer diskreta) för då är det ju bara glasögonen som syn och inte den som är “bakom”. Tydligen har Du nu “Samma synfel som jag dragits med i många år”.

  Lägg inte en förmögenhet på bågar, Du tröttnar nog snart på glasögon och återgår till linserna.

  Lycka till och hoppas det blir bra ! Kram Mamma

 9. Hallå! Av dessa förslag så var par nr 2 helt klart de bästa! kan hålla med många andra att du borde prova några tunnare/ljusare bågar oxå! Ha det bra ; )

 10. Hej!
  Åsa här från City Optik. Vad bra att du är nöjd med oss…vi anstränger oss ibland.. Du var bäst i 3 an tror jag fast jag tror att det inte blev den bågen- för den köpte en kompis till mig! Snygg men dyr… Båge 2 var du också fin i på bilden. Ha det så bra från Åsa på City O

Comments are closed.