Fotoblog och test av digitalt lab

Har spenderat ännu en kväll i bloggens tecken. Har åkt runt på upptäcksfärd bland hundratals bloggar jag hittat till via nyligen.se och nystartade bloggportalen.se. Massor av skräp (i den mening att de inte intresserar mig) och en del guldkorn. Med tiden kanske jag får några nya favoriter, vem vet.

Jag tänker bara nämna en ny favorit just nu, och det är She broke my heart, so I broke her face.

Sannah tar helt fantastiska bilder som fick mig att be Smalltalk om tips på en bra proffsdigitalkamera enligt följande kriterier:

 • Digital
 • Inte tung som en Folka
 • Relativt enkel att lära sig och att hantera, för en amatör
 • Funka bra för allroundfotografering redan från start (utan tillbehör för 15 lax)

  Jeroen var först ut med tips:
  Själv är jag – på just dessa kriterier – på väg att införskaffa en Canon EOS 350 D. Det medföljande 18-55-objektivet kommer jag använda som en (dålig) brevpress, och istället kommer jag handla ett 17-40 4.0USM. Då får jag en liten, förhållandevis liten och lätt kamera som jag jämt (nåja) kan ha med mig, som samtidigt räcker till i kvalitet för att rocka röven av högern. Eller iallafall vara med på någon småsjaskig bildbyrå. Andra kameror som skulle kunna duga är Pentax *ist Ds och Nikon D70/D50. Men de har inte samma filstorlek, om det nu är något som kan betyda något (det gör det tydligen hos bildbyråerna). Mycket bra bilder, för övrigt.

  Ok, jag surfade vidare efter att ha njutit av Sannahs fina bilder och hamnade på alfacat.se. Där fann jag ett inlägg (tyvärr ingen permalänk) med bra kritik av det digitala labet FrontWeb. Efter att ha läst på FrontWebs hemsida bestämde jag mig för att testa så jag beställde fyra olika framkallningsalternativ av Hanna och Lars bröllopsbild.

  Här är min order:

  Jag återkommer med min kritik när bilderna har kommit med posten. Billigt tycker jag i alla fall att det var. Om jag blir nöjd så ska jag i framtiden hämta i deras butik och då slipper jag nog frakten. Då är det ju skitbilligt. Eller?

  Blev förresten bjuden på middag i dag av Alexandra och barnen. Det är så härligt att träffa dem allihop på samma gång. Full fart :)

 • 4 thoughts on “Fotoblog och test av digitalt lab”

  1. Hittade också precis den där på alfacat. Ska prova förstoringar tänkte jag eftersom jag också har gift mig så lär det bli av vårt bröllopsfoto. Jag återkommer när jag ser hur det blir.

  2. Du lär bli nöjd med en 350D, själv har jag en 300D, and I love it!

  3. Köpte en Nikon D50 på semestern. Är sjukt nöjd, den känns inte lika plastig som 350D…

  4. Det glädjer mig att det är en och annan som fått nytta av fototjänsten. Själv har jag också gjort tre nya beställningar nu.

  Comments are closed.