Jag har köpt en liten GPS

Har varit sugen länge, men avvaktat. I går bestämde jag mig. Jag beställde en liten GPS-mottagare.

Det blev en Holux GPSlim 236 som jag hämtade i Solna i dag.

Kolla så liten och fin den är. Stor som en tändsticksask, bara.

Vad ska jag ha den till då?
Jo, jag ska ha den till min lilla fina älsklingsdator (PowerBook G4 12″) som nyss har fått nytt batteri och därför känns extra pigg och härlig.

Primärt finns det två användningsområden. Först och främst som navigator med hjälp av Route 66 och i andra hand för att logga olika öppna WLAN-hotspots som man (teoretiskt) kan använda för att surfa ute på stan. Väldigt många nät är nämligen helt öppna och möjliga att använda. För detta kommer jag att använda KisMAC, MacStumbler och iStumbler.

One thought on “Jag har köpt en liten GPS”

Comments are closed.