Kan sex miljoner konsumenter verkligen ha fel?

Christer Mårdbrant skrev en intressant krönika med rubriken Film- och musikindustrin går baklänges in i framtiden i Dagens Industri i förra veckan. Läs den!

Är det inte alltmer uppenbart att vi står inför ett klassiskt teknikskifte där en ålderdomlig, tungfotad och bortskämd bransch blivit överkörd av unga, entusiastiska och uppfinningsrika entreprenörer som förstått att använda ny teknik?

Piraterna har visat att internet är en suverän distributionsform för digitala medier. De har skurit bort traditionella mellanled, kostnader för marknadsföring, förpackningar, omslag, transporter och overheadkostnader. De har byggt upp forum som fungerar bättre än många storföretags kundtjänster. De har ett utbud som saknar motstycke, vare sig du söker ett tv-avsnitt du missat, vill se nyhetsinslaget där Michael Jackson ta emot domen i senaste rättegången, eller letar efter den där techno-musiken som inte finns att köpa i affärerna.

Allt till konsumenternas applåder.

Men om drygt en vecka är det olagligt för svenskar att använda dessa tjänster.

(via larsolofsson.se)