En bloggenomgång

Tänkte skriva lite om några av de bloggar jag läser kontinuerligt just nu.

Vi börjar med Jimmy Poopuus One Credit Against One Million Bullets. Jimmy jobbar till vardags på Great Works i Stockholm men är nu utlånad till TYO-ID i Tokyo. Man får följa Jimmys äventyr i Japan och det är mycket härlig popkultur i inläggen. Mitt tips: börja läs “från början” och jobba dig fram till dagens inlägg via arkivet.

Fotboll. Jag är egentligen inte speciellt intresserad av fotboll, men bra texter är alltid intressanta. Det finns tre blogar som skriver bra texter om just fotboll så dessa läser jag gärna. Expressens egen Olof Lundh men även konkurrentens Robert Laul är klart läsvärda. Men toppar gör så klart Konsten att förlora som skrivs under pseudonymen Mats Hård. Det har varit en jakt bland olika bloggare och andra skribenter om att avslöja personen eller personerna bakom Mats Hård, men jag vet inte om någon har lyckats helt. Robert Laul påstår att det är redaktionschefen på DNs kulturredaktion, Jan Eklund, som är Mats Hård. Eklund dementerar med orden:
– Mats Hård? Hur då? Nu fattar jag inte. Jag utpekad? Det kan jag verkligen dementera. Jag är pappaledig och är i Skåne och har inte skrivit en rad på fyra månader.

Snygga och annorlunda bilder hittar man nästan alltid i Blå himmel blogg som innehåller olika bilder med fallskärmstema.

Dessa bilder ger mig lite sköna vibbar från min egen (korta) tid som fallskärmshoppare.

Bilden till vänster är tagen av Linda Ingel.

När det gäller popkultur med musik, film och tv så är det främst Anders Nunstedt (alltid bra tips om kul musik), Fredrik Virtanen och Rebecca Crusoes Mitt liv som populärkultursjunkie jag läser. Rebecca var förresten Dagens sommarblogg i Aftonbladet i går. Hysterin i media om bloggar bara fortsätter (tyvärr inte så kunnigt i just detta fall). Disco Belle brukar vara intressant, men har sommaruppehåll just nu.

Surfar så klart en hel del på pryl- och programsiter och en ny favorit i den skaran är Download Squad där jag mest kollar in Mac-delen. Andra sidor i denna kategori är Fosfor Gadgets, TUAW, Macfeber och Prylfeber.

Vill även passa på att nämna Henrik Torstenssons Weblog som ofta skriver intressant och kunnigt om nätet.

På tv-fronten har jag hittat ett par nya siter efter tips från… hmm jag hittar inte länken till den blog som tipsade mig. Någon som känner sig träffad? Hör av dig! Ok, här är siterna: Ain’t It Cool News, Egotastic och TVgasm. Inte bara tv där utan en hel del amerikansk nöjesbevakning.

Sista tipset är en upprepning: Nyligen.se. Snorbra om man orkar botanisera.

Det var lite av det jag dagligen tuggar i mig. Nu vill jag ha ERA TIPS! Maila eller droppa en kommentar här så blir jag glad (och får fler tabbar i Safari).

One thought on “En bloggenomgång”

  1. Kul att du länkar till ‘Blå himmel blogg’ Det inspirerar mig att ta fler bilder! /David

Comments are closed.