Aftonbladet köper Hitta.se

Aftonbladet har återigen öppnat plånboken och köpt en site. Den här gången är det Hitta.se och dess onlinekatalog som blivit uppköpt. Affären kostade Aftonbladet 200 miljoner och det är alltså 17 miljoner mer än de 183 miljoner som Aftonbladet betalade för Blocket hösten 2003.

Det är tydligt att Aftonbladet värderar dessa siter väldigt högt och jag tror det är en i många avseenden riktig bedömning. Det är inom sökmotorannonsering de stora pengarna finns att hämta inom en snar framtid, det har vi redan sett många exempel på utomlands.

Ska bli spännande att se hur Aftonbladet väljer att “utveckla och förädla” Hitta.se.

Runt en halv miljard har Aftonbladet nu lagt på att köpa tre olika siter. Bytbil.com (hösten 2002), Blocket.se (hösten 2003) och nu alltså Hitta.se.

Länkar
IDG.se – Aftonbladet köper Hitta.se för 200 miljoner
DagensMedia.se – Aftonbladet köper Hitta.se