Lasermannen

Jag läste ut Lasermannen häromdagen. Skrämmande läsning på många sätt.

Mycket av det boken tar upp har jag tidigare läst om i nyhetssammanhang men med boken fick jag en djupare insikt och såg allt i ett sammanhang. Det blir lite av en aha-upplevelse faktiskt.

Ju längre jag kom i boken ju fler frågor ställde jag mig. Hur kunde Ny demokrati få hålla på så länge med sin främlingsfientlighet och sina rena lögner? Hur kunde alla utom Bengt Westerberg acceptera Ian & Bert i riksdagen? Varför protesterade inte fler? Varför granskade inte media detta parti i sömmarna redan från början?

I dag är det förintelsens minnesdag.
Vi får aldrig låta det ske igen!
Varken förintelsen eller Ny demokrati.
Aldrig!

2 thoughts on “Lasermannen”

 1. Hej!

  Jag håller på att lyssna på Lasermannen som talbok på bussen på väg till och från arbetet.

  En oerhört välskriven dokumentärroman som tydligt visar på tidsandan och som lämnar en förklaring till varför en människa blir ett “monster” utan att för den skull demonisera honom.

  Jag undrar också varför vi inte upprördes mer av den populistiska rasismen. Jag såg Ian och Bert stapla ölbackar under en semesteresa på västkusten. Jag sympatiserade inte på något vis, men det fanns någon slags gullig dumhet mitt i allt detta som förledde till ett smil.

  Livet skall mötas med ett leende men jag inser nu att det finns saker som är för viktiga för att de bara skall smilas åt.

  Man kan känna en oro över det utbredande politkerföraktet samtidigt som både politiken och massmedia bir allt ytligare och glättigare. Vem skall styra det här landet i framtiden? Vilken dokusåpa blir det som vårt land förvadlas till blir det Riket, Paradise Hotel eller Extreme Makeover.

  Jag är en sådan gammal stofil att jag hellre skulle bott i land förvandlat till en syntes av Gröna Rum, Vilse i Pannkankan och Teknikmagasinet.

  Man är på utdöende!

  Ha det bra!

 2. När jag läste Lasermannen så önskade jag så att det var jag som skrivit boken. Men det var det inte.

Comments are closed.